In Montfort evenals Limburg zijn er vele mogelijkheden voor recreatie of ontspanning. Of uw voorkeur nu uitgaat naar natuur, cultuur, of bijvoorbeeld (water)sport, het is allemaal aanwezig op een steenworp afstand. Fiets- en wandelroutes zijn er in onze omgeving in overvloed. Maar ook ruiterpaden. Vele starten bij of lopen langs ons pand Ane Kerk.

Cultuur

Kasteel Montfort met zijn imposante muren en lange geschiedenis ligt op 2 minuten lopen van onze B&B. Een geweldige bezienswaardigheid, zeker met de recent ontdekte en gerestaureerde keldergewelven.

Echter ook vele andere gebouwen of gebeurtenissen uit de geschiedenis hebben een plek in onze omgeving. O.a. meerdere kastelen, (water)molens, kerken of oude dorpskernen zijn er te vinden.

Sommige plekken herinneren ook nog aan de 2e wereldoorlog, waarover om de hoek van onze B&B een klein maar zeer leuk en interessant museum ingericht is.

Het Roerdriehoek museum

Eigenaars Roy en Monique weten er alles over te vertellen en verzorgen op afspraak ook rondritten met een imposant verhaal in hun oude GMC Legertruck of GPW Jeep.

Natuur

De omgeving van Montfort is eigenlijk één groot natuurgebied. Bossen, weilanden en akkers, voorzien van vele kleine wegen en paden. Ideaal om te wandelen en fietsen, waardoor er ook vele verschillende fiets- en wandelroutes ontstaan zijn door de jaren heen. Ook zijn er veel ruiterpaden.

De bekendste en mooiste 2 natuurgebieden in de gemeente zijn Landgoed het Roosendaal en Nationaal park de Meinweg. Beiden liggend op 5 minuten afstand. Enerzijds lopend, anderzijds met de auto.

Op de site van Klein Geluk uit Roerdalen is over de mogelijkheden in de regio nog veel meer informatie te vinden.

(Water)sport

Uiteraard mogen we in ons lijstje ook de maasplassen niet vergeten. Het watersportparadijs van Nederland. Een fantastisch uitgestrekt gebied met plassen, rivieren, kanalen, etc. tussen Roermond en Maaseik. Het walhalla voor de liefhebber van boten, schepen, jachthavens en alles wat er verder bij komt kijken. Uiteraard passen de maasplassen ook in het rijtje van mooie natuurgebieden en zijn ze uitermate geschikt om langs de oevers te gaan wandelen of de zonsondergang tegemoet te fietsen.

Verdere omgeving

Niet meteen op loopafstand maar desondanks toch nog behoorlijk in de buurt liggen steden als Roermond, Maastricht, Thorn en Valkenburg.  Allemaal interessante plaatsen op hun eigen manier en op 15 tot 30 minuten afstand. Gezien de centrale ligging van B&B Ane Kerk bereikt men zelfs binnen 5 minuten de landsgrenzen van België en Duitsland met ook daar weer talloze mogelijkheden. Düsseldorf en Eindhoven is slechts 30 tot 45 minuten rijden.

Het is te veel om op te noemen!

Tijdens of na alle activiteiten kan er altijd genoten worden van koffie of een lekker drankje.