Met de oorlog nog vers in het geheugen kochten Johannes en Betje Maessen in 1947 het reeds bestaande oude café Aan de Kerk, gedateerd uit ongeveer 1880, met de intentie hier een mooie toekomst te starten voor hun gezinnetje. Helaas stierf Johannes veel te jong in 1955, waardoor de  Weduwe Betje in haar ééntje het café moest gaan runnen alsmede hun 4 kinderen moest grootbrengen.

Sindsdien werd er door de mensen gezegd; Ik ga er even bij Betje één drinken. Derhalve heet het Café sinds 1955 in de volksmond “Biej Betje”.

In 1967 nam Betje het besluit om het café te slopen, en er een nieuw en groter café met woonhuis voor in de plaats te laten bouwen. Grappig detail is, dat tijdens de verbouwing het café verder uitgebaat werd in een gehuurd pand aan de overkant van het kerkplein. Het was er klein en gezellig, en de vaten bier stonden opgestapeld in de slaapkamers.

Betje heeft achter de bar gestaan tot mei 1978. Daarna heeft haar oudste zoon Jan met vrouw Corrie het café overgenomen. Vanaf dat moment gingen de mensen in het dorp er één drinken “Biej Jan van Betje”. Jan en Corrie kregen ook 4 kinderen die in het café opgroeiden.

Inmiddels is het pand in handen van de derde generatie, Chantal Maessen, oudste dochter van Jan en Corrie, die er met veel plezier en enthousiasme gasten ontvangt in de gezellige Bed en Breakfast.

B&B Ane Kerk ligt direct aan het Pieterpad en aan diverse fietsroutes en ruiterpaden en is derhalve een ideale start- of rustplaats bij een mooie wandeling of fietstocht.
Tevens ligt op 2 minuten lopen het Kasteel Montfort met zijn prachtige Kasteeltuinen en de prachtige natuur van Landgoed het Roosendaal.
In de directe omgeving van Montfort is er nog veel meer moois te beleven zoals Nationaal Park de Meinweg, de Gidstappermolen of de Maasplassen tussen Roermond en Maaseik. Kortom, Natuur en Cultuur in overvloed op een bijzonder stukje Limburg.

Beleef de omgeving